index.php
greg_fej1.gif


Utolsó frissítés: 2024.05.14.

A Gregorián Társaság tanfolyamai
MEGHÍVÓ TOVÁBBKÉPZÉSREA Gregorián Társaság az idén is megrendezi kurzusát „A gregorián ének interpretációja” címmel ének- és zenetanároknak, egyházzenészeknek, valamint zeneművészeti egyetemek és főiskolák hallgatóinak. A 30 órás, akkreditálás alatt álló tanfolyam beszámítható a pedagógus továbbképzésbe, amelynek elvégzéséről – sikeres tanfolyamzáró vizsga után – a Gregorián Társaság tanúsítványt állít ki.

Ezzel párhuzamosan a nem pedagógus végzettségű érdeklődőknek is megrendezésre kerül a tanfolyam. A tanúsítvány megszerzéséhez itt is biztosítunk vizsgalehetőséget, de a tanfolyamon való részvétel e nélkül is lehetséges.

Visszajáró hallgatóinknak új ismeretekkel töltjük meg a tanulmányi időt, ezért több szinten tervezzük az oktatást: bevezető, alapfokú és középszinten.

A tanfolyam helye és ideje:

Pannonhalmi Főapátság
2015. június 29 - július 3.

A kurzus fő célja, hogy a résztvevők ismerjék meg a gregorián ének helyét és szerepét a liturgiában, betekintést kapjanak az ősi lejegyzés és az interpretáció összefüggéseiről, valamint ismerjék meg a zsoltározást az egyszerűbb tónusokban. Azok, akik már voltak egy kurzuson, újabb tételek tanulásán keresztül bővítik interpretációs ismereteiket a sanktgalleni notáció tanulmányozásával és a zsoltártónusokban.

Azok a hallgatók, aki már többször vettek rész a tanfolyamon, a St. Gallen-i neumaírás mellett a metzi notációval is megismerkednek, az e lejegyzési módok szerinti éneklés további gyakorlása mellett már a gregorián vezénylés alapjait is elsajátíthatják. Tovább bővítik tudásukat a zsoltározásban, a gregorián ének történetének áttekintésében, liturgikai ismeretekben, gregorián műfaj- és hangnemismeretben.

Tanárok: Béres György, Sapszon Ferenc, Sztankó Attila

A jelentkezés módja: jelentkezési lapon,
vagy a kért adatok e-mailben való megküldésével
  (a jelentkezési lap innen letölthető )
A jelentkezési lapot a következő címre kérjük: Bukszár Éva
  3812 Monaj
 Béke út 48.
vagy: evabukszar@gmail.com

A jelentkezés határideje: 2015. május 31.


   Program:
   
 Érkezés és eligazítás: június 29-én délelőtt 10-ig
 Délelőttönként: elméleti órák
  Délutánonként: gyakorlati órák, felkészülés a misére
  Esténként: szentmise (liturgikus gyakorlat)
   szabad program lehetőségek:
   közös szakmai beszélgetés, konzultációs lehetőség a csoportvezetőkkel,
   sportprogramok (kosarazás, pingpongozás – ha hozol ütőt és labdát, stb.)
 Elutazás: július 3-án este

Akinek nagyon szükséges, lehetősége van a vasárnaptól szombat reggelig maradni. Vasárnap vacsoralehetőség nincs. A korábbi érkezést és későbbi indulást a jelentkezési lapon pontosan föl kell tüntetni, és az ebből adódó plusz költséget is előre kell befizetni.

A tanfolyamok idejére szállást és étkezést lehet igényelni a Gimnázium kollégiumában. A szállás költsége: 2300 Ft/ fő/ éjszaka, az étkezés egyéni megrendelés szerint. (Reggeli: 430 Ft, ebéd 1070 Ft, vacsora 780 Ft; az étkezési árakban még minimális eltérés lehetséges)

A kurzusok tandíja:

  Akkreditált (pedagógusoknak) 30 000Ft
  Más érdeklődőknek (egyházzenészeknek,
vagy érdeklődő pedagógusoknak)
15 000Ft
  Diákoknak  10 000Ft

A jelentkezés után tájékoztatást küldünk a befizetési és egyéb tudnivalókról. A tandíj, a szállás és étkezés költségeit banki átutalással kell majd előre fizetni. A befizetés igazolásának fénymásolatát június 12-ig kérjük majd elküldeni a fenti címre postán vagy scannelve e-mailben.

Részletes információ a fenti címeken, a 06-30/ 3833943 telefonszámon, vagy honlapunkon: www.gregoriantarsasag.hu