index.php
greg_fej1.gif


Utolsó frissítés: 2024.07.22.
Könyv és CD ajánló

A SZENT ISTVÁN TÁRSULAT ÚJ KIADVÁNYA
– A 80 ÉVES BÉRES GYÖRGY KÖSZÖNTÉSE –

Értékes írásokkal teli, gazdag tartalmú kötetet vehet kezébe a Psallite sapienter olvasója. A 80 éves zenetudóst, karnagyot nyugalmazott plébánost, Béres Györgyöt köszöntik e tanulmányokkal kollégái, tisztelői. Hat ország (Ausztria, Hollandia, Németország, Olaszország, Románia és Magyarország) jeles tudósai, kutatói, művészei tisztelegnek munkássága előtt.

A kötetet – talán épp az ünnepelt nyitott és sokoldalú személyiségéből is adódóan – a sokszínűség jellemzi. A nemzetközi szerzőgárda tagjai között liturgiatörténész, néprajztudós, zenetörténész, költő, muzsikus-előadóművész egyaránt megtalálható.

A legnagyobb létszámban a gregorián szemiológia legjelesebb kutatói szerepelnek. Érthető ez, hiszen Béres György ennek a tudománynak szakértője, elkötelezett hirdetője, „misszionáriusa”, aki hazánknak és a környező országoknak magyar egyházzenészeit megismertette a gregorián ének kutatásának e viszonylag fiatal tudományával. A kötet gazdag tartalma, sokszínűsége méltó módon tiszteleg az ünnepelt előtt. Mindenki, aki a gregorián ének iránt érdeklődik, talál benne neki szóló írást. A liturgia szakemberei, a szemiológiával foglalkozók, az egyházzenészek, tanárok, hallgatók, vagy a szkólában éneklők az izgalmas, érdekes és értékes tanulmányokat olvasva számos új ismerettel gazdagodhatnak.

A könyv dr. Erdő Péter bíboros ajánlásával, dr. Verbényi István szerkesztésében,
a Szent István Társulat kiadásában jelent meg.

Megvásárolható a kiadó boltjaiban vagy megrendelhető utánvéttel
a Gregorián Társaságnál.

Terjedelem: 596 oldal